Ransomware på Mac (OSX). KeRanger – en ny trussel mod din Mac sikkerhed?

Så skete det også for Mac‘en. For et par uger siden var det Linux Mint’s internetsider der blev hacket, og en malware inficeret version af Mint blev lagt op, så intetanende brugere hentede malware når de troede, at de hentede en opdateret version af Linux Mint. Nu er det sket for Transmission – internetsider er blevet hacket og en malware inficeret version af Transmission er blevet lagt op til download.

Mac sikkerhed ransomware

Dette trick afslører så én af de første stykker Ransomware rettet mod Mac/OSX og en fornyet trussel mod din Mac sikkerhed. Den inficerede version af Transmission er signeret med et legalt certifikat, så Mac’ens Gatekeeper ikke standser download. Efterfølgende er certifikatet blevet trukket tilbage og xProtect er ligeledes blevet opdateret, så du ikke længere kan hente malware’n ved en fejl (MacWorld artikel). Men hele operationen afslører dog, at der i kriminelle kredse arbejdes med at udvikle Ransomware rettet mod Mac/OSX.

Rådet er: BACK-UP, BACK-UP og BACK-UP

I første omgang skal du undgå Transmission version 2.9, men det bedste råd, der gælder i alle tilfælde er, at lave jævnlige back-ups af din Mac – især dine vigtige personlige data (billeder, dokumenter osv.). Den nævnte Ransomware vil også forsøge at kryptere TimeMachine filer, så det er vigtigt, at du gemmer dine back-ups på et eksternt medie (ekstern harddisk).

For de mere teknisk kyndige:

PaloAlto: http://researchcenter.paloaltonetworks.com/2016/03/new-os-x-ransomware-keranger-infected-transmission-bittorrent-client-installer/

Intego: https://www.intego.com/mac-security-blog/mac-users-hit-by-rare-ransomware-attack-spread-via-transmission-bittorrent-app/

Opdatering: Der bliver lagt mange artikler ud om KeRanger i disse dage – her er et af de mere nyttige:

https://www.intego.com/mac-security-blog/mac-users-hit-by-rare-ransomware-attack-spread-via-transmission-bittorrent-app/