Macbook kamera kan “hackes”…

En af de seneste nyheder på malware scenen er, at det er muligt for Mac malware, at få adgang til din indbyggede mikrofon og kamera. Det er slået ganske stort op, og det er naturligvis også alvorligt, men det er værd at bemærke, at det kun handler om at aflytte dit kamera/mikrofon når du selv bruger enhederne. Der er IKKE tale om, at malware kan starte kamera/mikrofon af sig selv. Men hvis du bruger kamera/telefon til eksempelvis Skype, så vil et stykke malware kunne følge med i billede og lyd.

oversight

Endnu er der blot tale om “proof of concept” – altså, en Mac kyndig, der har fundet sårbarheden. Der er ikke fundet malware, der benytter denne sårbarhed på din Mac. Skulle du ønske at beskytte dig mod sårbarheden, så har selv samme Mac kyndige lavet et lille program, der overvåger forsøg på at aflytte brug af kamera/mikrofon. Programmet hedder Oversight og lægger sig i menuen øverst i skærmen. Forsøger nogle at bruge kamera/mikrofon får du en lille advarsel. Ovenfor har jeg startet Photo Booth – reaktionen fra programmet kan du på billedet.

Se mere her….

Programmet Oversight blev introduceret på VirusBulletins konference 7 oktober…

ostwit