Et nyt hold Malware/Virus rettet mod din Mac

Adwind RAT og Mokes er navnene på to nye stykker malware, der også kan angribe din Mac computer.

Adwind kan åbne en bagdør til din computer og en ondsindet modstander kan i princippet bruge din computer som det var hans eller hendes egen. Adwind er skrevet i Java, så hvis du ikke har Java installeret på din Mac (og det har de færreste), så er du rimelig sikker. Adwind kan selv installere Java, men du vil skulle svare Ja osv. før, at det sker. Adwind spredes som oftest via e-mail, så man skal naturligvis ikke klikke på links i e-mails, så man ikke umiddelbart kan identificere. Med andre ord, er risikoen for at blive inficeret ganske lav.

Mokes er – i skrivende stund – det nyeste stykke malware, der kan inficere din Mac. Mokes laver også en bagdør til din computer som en ondsindet kan bruge til at snage i din computer. Mokes optager ligeledes billeder af din skærm, snager i dine Office filer med mere, og sender dem til ondsindede fremmede. Det er i øjeblikket uvist, hvorledes Mokes installeres fra – altså hvordan man “smittes”.

pic

Hvis du vil undersøge om du er inficeret, så kan du hente og køre værktøjet findadwindmokes. Værktøjet vil søge efter mapper/filer relateret til de to infektioner – og give dig besked om du er inficeret eller ej. Skulle du være inficeret, så er rådet umiddelbart at hente og køre Malwarebytes Antimalware til Mac.