iTunes database inficeret – nej, det er svindel og bedrag…

(ref.: ESET blog)

Nej, iTunes er ikke inficeret af virus, men ondsindede scammers forsøger at franarre dig dit apple-ID med brugernavn, kodeord og meget mere. Det hele starter med en e-mail, der forsøger at gøre det ud for at være fra Apple.

Hvis du klikker på linket i e-mailen, så bliver du ført til en internetside, der er lavet som en login side til iTunes Connect. Her bliver du bedt om at taste dit Apple ID samt kodeord, hvilket man naturligvis ikke skal gøre. Herefter føres du videre til en ny side, hvor du blandt bedes om at indtaste din kreditkort detaljer.

Tjah – alle alarmklokker burde ringe, men hvem ved, hvad man kan finde på at gøre i den situation. Skulle du modtage denne “phishing scam”, så bør du sende den til reportphishing@apple.com, der vil bruge din mail til efterforske yderligere i sagen.