“Ny” gratis antimalware løsning til din Mac

Det fra Windows verdenen kendte sikkerhedsfirma Malwarebytes har nu også fundet vej til Mac/OS verdenen. Malwarebytes har købt AdwareMedic fra SafeMac (Thomas Reed), har omdøbt det til “Malwarebytes Antimalware for Mac” og har erstattet logo’et med ét fra Malwarebytes. Det lover rigtig godt, da AdwareMedic er et velfungerende program, der fokuserer på det mest gængse snavs, der kan finde vej ind på din Mac.

Malwarebytes Antimalware for Mac er gratis for private brugere. På sigt vil Malwarebytes udvikle programmet med flere funktionaliteter, og når det kommer på plads, vil der sandsynligvis blive tale om en gratis “skrabet” version og en fuld betalingsversion – ligesom vi kender Malwarebytes Antimalware til Windows.

Som det fremgår af billedet vil brugere af AdwareMedic ikke have svært ved at finde rundt i Malwarebytes programmet.

Ikke den store forskel...
Ikke den store forskel…

På grund af den mere restrektive software arkitektur er det vanskeligt at placere malware på Mac computere – og det gør det også noget nemmere at lave anti-malware programmer til Mac’en. Malwarebytes Antimalware for Mac kan derfor udvikles som et relativt lille program, der alene fokuserer på de få steder, hvor malware kan placere sig på en Mac computer. Og endnu er det tilstrækkeligt at basere malwareprogrammet på signaturer som dette program gør.

Selve programmet virker som AdwareMedic – du scanner når du har problemer eller som en del af din almindelige vedligeholdelsesrutine. Det er ikke et program der kører i baggrunden (som et almindeligt antivirus program), det fanger ikke malware i “real-time”. Det kommer måske en dag, men i øjeblikket er det altså blot et program du kører når du finder det relevant/nødvendigt.

Jeg har tidligere skrevet positivt om AdwareMedic, og for langt de fleste vil Malwarebytes Antimalware for Mac være tilstrækkelig beskyttelse til deres Mac computer. Det er et lille let program, der vil løse langt størstedelen af de kendte malware relaterede computer problemer, der kan finde vej til en Mac.

MBAM_Mac
https://www.malwarebytes.org/mac-download/

Nedenfor finder du et par links, hvis du er interesseret i at læse mere:

https://blog.malwarebytes.org/
http://www.thesafemac.com/
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2487706,00.asp